Zwykły-niezwykły

by - 13:35:00


 Dzisiaj króciutko (mąż i tak patrzy z pode łba i wypomina mi towarzystwo laptopa).
Gdybyście mieli ochotę zwykły budyń czekoladowy , zmienić w wyszukany, wiosenny deser.
Polecam  pokruszyć kilka czekoladowych herbatników i zasadzić w nich np. mięte.
Reakcja rodziny gwarantowana ;)



Ciekawe czy będą tak samo szczerzyć zęby jutro przy śniadaniu , 
 zaserwuje im  koktajl ze szpinakiem  ;)

You May Also Like

22 komentarze

  1. Uwielbiam Twoje zdjęcia! A w pierwszej chwili pomyślałam, że jakieś wiosenne sadzonki pokazujesz ihihihi. A tu takie smakowitości.
    Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdjęcie jest tak fajne, że po przeczytaniu wpisu nie mogłam uwierzyć,ze to budyń! Baaardzo ciekawy budyń :)))
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie -H

    OdpowiedzUsuń
  3. Kamilko i ja bym się nabrała ;-). Świetny pomysł z chęcią wykorzystam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rewelacyjny pomysl! Musze wyprobowac na swojej Rodzince :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja jak spojrzałam na zdjęcie, to zastanawiałam się co to za podłoże dla roślinek :D Super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  6. o matko...wygląda tak smacznie, że ślinotoku znów dostałam... ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Aż mam ochotę na budyn :)
    I koniecznie w takiej wesołej wersji....

    OdpowiedzUsuń
  8. Ge nial ne :) bardzo mi się podoba ten pomysł :) powodzenia ze szpinakiem ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. Często w okresie zimy serwuję budyń z dodatkami. Zatapiam w gorącej masie migdały, orzechy ziemne, suszone morele, rodzynki, kostki nadziewanej czekolady... Ale nie wpadłam na pomysł, by pokruszyć na wierzch ciasteczka a widzę, że to świetny pomysł (nie tylko smakowy, ale też wzrokowy) :) Dziękuję za inspirację :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Alicjo, kiedy Ola była mała, malowałyśmy sokiem malinowym słoneczka na budyniu waniliowym... to chyba moje ulubione, budyniowe zestawienie ;)

      Usuń
  10. Florystyczny akcent musi być, pychotka :)
    Koktajl ze szpinakiem co to za kulinarna tortura? chociaż wierzę, że w Twoim wykonaniu Kamila może to całkiem dobrze smakować ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jakże ! ;)
      Co Ty koktajl całkiem dobry...nawet Olka chętnie piła, do póki się nie dowiedziała jak konfiguracja składników jest w środku ;)))

      Usuń
  11. No proszę poczciwy budyń a wygląda jak wyszukany deser. Lubie budyń z dodatkami ja zawsze czekoladą polewam :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Brytyjski kucharz Heston robił kiedyś tiramisu w doniczkach i wyglądało świetnie, bardzo realistycznie. Twój budyń wygląda obłędnie i jak zawsze wspaniałe zdjęcia, uwielbiam Twoje fotografie:))
    Pozdrawiam wiosennie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co do tiramisu, zbieram się żeby zrobić korzenną wersję już od 3 miesięcy i coś czuje ,że chyba przepis wykorzystam jesienią . U nas w kuchni dzieje się ostatnio ...oj dzieje...w końcu cztery paszcze mam do wykarmienia ;)

      Usuń
  13. Rewelacja i jak pieknie wyglada.
    pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń
  14. Piękny, pomysłowy deser :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  15. Torf czekoladowy? dobra nazwa dla tego deseru :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za poświęcony czas i pozostawione słowo.

LinkWithin